Sunday, June 20, 2010

HAPPY FATHER'S DAY...ABAH



20 JUNE 2010: HAPPY FATHER'S DAY to my ABAH...

Hari ini merupakan hari bapa kepada semua2 bapa2 di seluruh negara...bagi meraikan bapa yang telah banyak berjasa n memberikan kasih sayang kepada kita, seharusnya kita tau bagaimana nak menghargainya n meraikannya...pelbagai ilham telah di berikan kepada si anak bagi memberi kejutan atau hadiah kepada si bapa..n terpulang kepada kreativiti n kemampuan masing2 bagi menjadikan hari itu menjadi ingatan sepanjang masa...bagi aku seperti hari ibu yg lalu aku telah membuat sendiri kek hari ibu utk dinikmati bersama2 ahli keluarga..mungkin tidak seberapa dengan jasa yg telah mereka dicurahkan kepada kita tapi aku yakin n percaya kek merupakan hadiah n perkara yg wajib bagi setiap perayaan atau sambutan..jadi dia mempunyai keistimewaan nya sendiri bila sesuatu perkara itu kita lakukannya menggunakan hasil tangan kita sendiri..jadi sempena hari bapa ni aku telah melakukan perkara yang sama dengan membuat kek span coklat mint mengikut kreativiti aku sendiri..alhamdullillah hasilnya memuaskan...so let look the special cake for my lovely father...

SELAMAT HARI BAPA ABAH....SEMOGA PANJANG UMO N MURA
H REZEKI SLALU..I LUV U ALWAYS N THANKS FOR EVERYTHING....

"selain suke2 tempahan juga diambil kepada yang berminat boleh hubungi fiza -0197287080"...tempahan mestilah dibuat seminggu awal bagi memastikan kualiti kek tersebut..sekian~~


Wednesday, June 9, 2010

sangat lama...~~~

Lama bangat
Aduiii..sngat lama tak bukak blog nih utk menulis...nak upload gambo2 yg ada tapi belum berkesempatan...sunyi jek blog saya nih....macam cakap sorg2..ahaha tapi takpela...ada projek baik baru nak mula hope seme berjalan lancar....perancangan demi perancagan kene cepat nih takut tak sempat...hope nih permulaan yg bagus utk saya tahun nih.....:)

wedding biha
minggu lepas gi wedding biha...bersama hafsah n hazirah...thanks girls sebab sudi bersama saya gi majlis tu...ahahha taklah saya berkeeorangan...ermm to biha..congratulation..jauh rupanya jodoh kamu tu...ngan org pantai timur ye...papepun semoga berpanjangan hingga ke anak cucu...

wedding haizul
minggu ni plak ada satu lgi wedding tapi mcm tak dpt gi sebb ada hal n ada wedding len kat bp nih...to haizul selamat pengantin baru n semoga bahagia sampai anan cucu cicit n seterusnya....:)

p/s: k to all friends yg dah mulakan hidup baru semoga bahagia selalu..n saya pun mula mndapatkn hidup yg bahaggia macam kamu..harap hari2 slepas nih akan menjadi lebih bermakna buat saya....cume sedikit coretan utk tidak membuatkan blog nih nampak suram, n saya akan terus mengupdate blog dengan benda yg baru...:))))


Thursday, June 3, 2010

goodies

Ermmm...seperti yg aku gitau korang ..terlalu banyak wedding kawan2 n majlis pertunangan yg aku attend..so aku terpikir utk buat goodies n promote lah goodies nih to all yg nak buat kelainan utk diberi kepada tetamu...act nak tunjuk goodies yg aku buat utk cik ainah sempena majlis pertunangan dia.. goodies ni di isi dengan cookies2 yg cute2 n rangup pelbagai perasa..(choc chip , walnut, kismis etc) ikut selera permintaan...actually baru2 nak cube utk buat goodies nih...utk majlis nih aku buat 150 bungkus utk diedarkan pada tetamu...(see pic below)






ha rasa tu dibezakan melalui warna sampul...jadi kalau nak satu kaler bolehlah tempah satu jenis je..tapi kalau nak mix 3 ke 4 ke boleh juga sebab dalam satu bungkus ada 4 keping cookies....
utk sebungkus RM1.00...tapi utk tempahan yg melebihi 1000 bungkus rege RM0.80...bolela buat kelainan sikit ..n cookies nih budak2 pun suke makan...n kalau ada permintaan nak letak ribbon ke tag nama ke, terima kasih ke boleh bincang..
utk sebarang order boleh ctct pza - melalui email fiezadreams@gmail.com

Wednesday, June 2, 2010

wedding???

huh!!..sangat banyak wedding kawan2 tahun nih...dari awal tahun sampai dah tengah tahun nih asik attend kenduri org jek..kalau tak kawen majlis tunang plak..huhuh..aku?bila lah nak ada majlis?..huhu kalau dulu mmg rasa nak cepat2 jek..tapi bila makin tua nih rasa cam takpelah...kalau ada jodoh mesti ada...sabar je lah..Allah tau apa yang terbaik utk hambanya..kita just follow the flows kan..hihih..jgn gusar..jgn gundah,..jgn gulana...ajal maut jodoh pertemuan semua kat tangan Tuhan...tak dinafikan lah bila tgk kawan2 kawen n dah dapat anak ahahha teruja gak..tapi bersedia ke dah nak pikul tanggungjawab jadik bini sepenuh masa n mungkin emak dalam masa terdekat nih?hihihi "tepuk dada tanyalah selera"huhuhu

kepada kawan2 yg sudah menjadi isteri,suami n ibu kepada anak n secara umumnya telah membentuk sebuah keluarga..aku ucapkan tahniah...semoga kehidupan kalian lebih bermakna n dirahmati Allah...untuk yg masih single maksud saya belum berkahwin...jgn risau...saya masih bersama kalian...:) semoga ceria selalu n selamat beramal...hahaha

mother's day


Hari Ibu...
date:9th may 2010


Ermm hari ibu...hari yg dulu aku buat tak kesah jek..ahahha yelah masa sekolah2 dulu bila hari ibu pun aku tak tau...yg aku tau hari guru jek sebab masa tu kat sekolah sibuklah buat event utk guru2 kan?hari bapa lagilah aku tak tau...tapi sejak du menjak menjadi dewasa ni barulah kita nak amik tau benda2 yg kita anggap remeh nih..tapi utk mak ayah kita benda2 nih lah yg buat dia rasa dihargai ..right...aku walaupun belum ada rezeki utk jadi ibu walhal isteri sekalipun tapi bila kat family aku ni dah ada dua ibu (my mum n my sister) barulah kita tau nak buat2 benda2 yg menghappykannya kan?


aku?nak bagi hadiah tu actually tak tau nak bagi apa...lagipun masih sengkek..tapi tak semstinya hadiah kan yg kita boleh bagi..cara aku..bangun awal pagi sikit..gi dapur2...godeh2...then siap !!! (see pic below...utk dua mak...for my mum n for maybe my future mum in law)




ermm..mmglah tak cantik cam kat kedai tu..sebab saya budak baru belajar..huhu tapi rasanya sama je cam kat kedai..ahahha need more practical to be perfect in decorating the cake...huhu...kene attend banyak kelaslah nampaknya...:)





coret2

which part i should start my story morry???

ermm..my very relax course i guess...:P
(cidb course-aircond)-->
date: 10th may -14th may 2010
venue: landmark hotel bp
time: 9am-5pm

ermmm nampak tak?nampak sangat malas nak mengupdate blog nih sampai sebulan baru nak citer kat korang kan?ahhaha..tapi dah siap2 amik gambo dah..huhu...bukan tak nak update tapi kekangan masa n tenet yg tak berapa nak ada nih..huhu

actually course ni bolehlah tahan..ok kot..tapi banyak masa yang terbuang ngan berkenalan jek sebab cikgunya sakit..huhu sekerat jalan jek kami dapat belajar..tapi ahahha adalah ilmu yg aku dapat ceduk sikit2..balik rumah lepas course aritu terus praktikkan kat aircond bilik aku..ahhaha..baru bernafas segar selepas menyervisnya sendiri..huhuh




nilah antara hasil kerja aku pada hari pertama...di ajar camne nak membuat paip bai penyaluran gas aircond tu..huhu ajar yg basic jek lah..ajar yg complicated karang tak terbawak...oklah sempurna lah juga...goodies utk di bawa balik ke rumah...tapi sampai skang ada kat dalam "my green baby":P


antara peralatan yang di bawa oleh cikgu yang sangat peramah n baik hati , tekun n sabar melayan kerenah pakcik2 sekelian..huhuh...tapi sakitlah pulak bagi hari ketiga tu...so hari2 seterusnya dipenuhi dengan agenda berbual n makan sahaja...


<---see a cup of coffee,kuih yg tak berapa nk sedap,gula2,notes..penghibur meja saya...
ada lg gambo len tp ckuplah takat nih..
p/s:yang len gambo berangan sorg2..huhuh:P
then, last day datang awal pagi gopoh2 tapi penyerahan sijil hanya berlangsung pada pukul 12 tghari...majlispun bersurai....rileks kan course nih?huhu...rasa cam tak hingin nak gi lagi....ahahha




Pastikan...


Sejak dua menjak nih teringat plak lagu2 lama yg siti nyanyi masa dia tgh mahsyuk ngan datuk k dulu kan?yelah..lagu yg aku pk dia tulis khas utk husband dia...n then bila kiter baca bait2 lagu tu aku pasti mesti ramai antara wanita2 kat sini yg faham maksud yg tersurat n tersirat dalam lagu tu...yang pasti lagu nih sangat2 menghiburkan..huhuh(utk yg faham)






Lihatlah Langit Di Atas Sana
Tersenyum Melihat Tingkah Kita
Selalu Ada Peristiwa
Yang Membawa Pertengkaran
Maksudku Hanya Ingin Yang Baik
Untuk Kita Berdua Dalam Bercinta
Baiknya Aku Buruknya Aku
Terimalah Aku Apa Adanya


(Chorus)Pastikan Kau Dengan Aku

Jangan Ada Cinta Lain
Tak Pernah Aku Terlintas
Niat Ku Untuk Berpaling
Maafkanlah Aku Sayang
Bila Belum Kau Bahagia
Sejauh Langit Di Atas
Kan Ku Kejar Bahagiamu

Biar Langit Dan Bumi Meruntuh

Biar Jasad Kita Tertimbun Di Sana
Tetap Bersama, Tak Ingin Lepas
Mencintaimu Ku Jadi Begini

p/s:bait2 yang indah utk insan yg istimewa....mesti membawa makna kepada sesiapa yg memahaminya...:)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...