Friday, September 2, 2011

COKLAT HANTARAN


salam...selamat hari raya kepada yang mengenali diri ini dan kepada yang sudi menempah dan membeli kuih raya dan coklat..ikhlas dari fiezahassan.blogspot....
di bawah adalah salah satu tempahan untuk majlis pertunangan yang di tempah oleh mr mohamad fadzly untuk cousinnya sempena majlis pertunangannya...tq kerana sudi menempah dan hope tidak serik untuk menempah lagi








15pcs oreo bride n groom + love polkadot + alphabet couple + basket n acessories...

tqvmuch mr mohamad fadzly

-Nice girl become a greatest girl-

Friday, August 5, 2011

OVERSEA MOULD

Salam... ni ada new update untuk mould baru dari oversea...saiznya lebih besar berbanding yang local..jadi harga untuk sebiji oreo choc nih saya jual RM2.20/pcs...kalau makan mmg puaslah...di bawah adalah beberapa contoh dari tempahan di bulan puasa....(puasa pun boleh order ye :) )

BRIDE AND GROOM (boleh utk wedding gift)



LADYBIRD ( sesuai utk party besday)


TULIPS (sesuai utk gift pape je)



 20pcs choc campur2 dr en Iqbal utk anak buah beliau
~TQVM~


kepada sesiapa yang berminat bolehlah membuat tempahan melalui blogspot ini ataupun menelefon saya di 0197287080
-Nice girl become a greatest girl-

Thursday, July 28, 2011

kelas coklat di tempat baru

salam semua...
lama dah tak dapat nak update blog nih...ermm bagi post kali ni adalah berkenaan kelas coklat yang akan diadakan di tempat baru iaitu di alamat 22A, jalan kencana 1A/1, pura kencana sri gading...(kawasan perumahan rumah kedai baru yang cantik tu)
kelas diadakan di kawasan yang lebih slesa dan luas...
kelas juga diadakan setiap hari mengikut permintaan ..bulan puasa juga kelas diadakan seperti biasa.maybe boleh buat awal sikit..
ni ada  flyers baru utk kelas..


HUBUNGI SAYA FIEZA DI 0197287080
-Nice girl become a greatest girl-

Wednesday, June 8, 2011

Kelas membuat coklat


kelas membuat coklat pd bulan mei yang lalu dengan puan norlinda dr simpang renggam...sebab hanya seorg jd kelas dpt dihabiskn dengan cepatnya..thanks puan lin ...walaupun dh ada anak 5 tapi msih meletop tau...tgklah gmbr kt bawah nih...


coklat yang telah dihasilkan oleh puan Lin :)


roses lollichoc and minnie love lollichoc





pakaging utk kelas telah diupgrade...pelajar2 akan diajar cara buat msging choc n cara nak letak dalam box..ni hasil yang dapat di bawa balik oleh Puan Lin...


praline (loose and colour), msging oreo, edible oreo,flower oreo ---> 35 cav




 Inilah Puan Nolinda....cantikkan? tak mcm ank 5... thanks kak lin ....

-Nice girl become a greatest girl-

Oreo Love hantaran and gift (tema Purple-Pink)



Chocolate oreo love tema pink-purple dijadikan sebagai hantaran


Chocolate oreo pink-purple in the basket sebagai gift kepada wedding anak Puan Aminah di JB dari Puan Nurul Izza di Batu Pahat. :)




Ini tambahan tempahan 100pcs choc oreo tema yg sama utk staff JKR..thanks to Puan Aminah :)


-Nice girl become a greatest girl-

Saturday, April 23, 2011

CHOC OREO BERMESEJ


Tempahan dr  Ainna n  Ain untuk untuk sebagai hadiah harijadi kawannya Qamilah yang ke 16..Thanks to them n HAPPY DIRTHDAY to QAMILAH...


4 cavity oreo in one box
4 abjad maksimum untuk satu oreo (bergantung kepada saiz n bentuk abjad) 



Harga box bergantung kepada saiz n jenis.untuk setiap set percuma ikatan Ribbon :)


-Nice girl become a greatest girl-

Sunday, April 10, 2011

oreo edible image birthdat gift

salam semua....this is the latest update ...di bawah ni tempahan dr puan amy untuk birthday anaknya...oreo edible image 40pcs  yang macam2 image..ben10 ada, mickey ada n upin ipin...thank you ye puan amy..kalau senang boley tempah lagi...











saya cube buat kelainan pd coklat ni...gabungan white choc n milk choc...nilah hasilnya....tq semua...

-Nice girl become a greatest girl-

Wednesday, March 30, 2011

CLASS CHOC 3 APRIL 2011

Kelas ke 2 utk fiezahassan blogspot akan diadakan pada 3 april 2011 start kul 12tghari sampai habis around 5-6p.m...paling lewat kul 6ptg...sape2 yang interested boley call saya...terima kasih kepada yang menyokong fiezahassan blogspot....



this is my new flyers utk class info 2011...ehehe..hope dapat sambutan....

-Nice girl become a greatest girl-

masej choc praline (birthday gift)

Choc praline bermesej nih adalah order from en kamal utk kawannya...so sweet...ehehhe



yang bawah ni order dari farhana, untuk hari lahir uminya...selamat hari lahir umi...semoga panjang umo n diberkati Allah selalu..thanks farhana sebab sudi tempah dengan akak..:) jangan serik ye


untuk choc bermesej ni sebiji dikira rm1.00 ..kalau tulisan kat atas dia plus rm 0.20 sebiji...ada filling ..kotak plus 5-10rgt..bergantung kepada saiz kotak...ribbon rm 2.00...kos pos ditanggung sendiri...
-Nice girl become a greatest girl-

oreo love wedding gift

wedding gift my best friend wedding wani n sham..100pcs to kelantan..thank u wani ....on 13 mac 2011


 yang kat bawah nih oreo love utk wedding azhar n maz (900pcs) on 19 mac 2011...thank u u aols...eheheh jangan serik tempah lagi ye....





-Nice girl become a greatest girl-

Tuesday, January 25, 2011

apa kata kamoo???

aduii...lama dah tak bukak..ha tadi sampai cuak sebab tiba2 tak boleh nak bukak blog nih...dah pk nak buat blog baru..ahahah padan muke..tula lama sangat tinggalkan dia kan dah majuk...
actually bukan sengaja tak nak bukak blog nih tapi alkisahnya saya terpaksa lah plak menjadi baby sitter(anak sedara saya yang chumel..daris)...mak ayah dia hantar balik kampung atas sebab2 tertentu jadi bila pagi jek akulah yang kene jaga dia..

ahahha mmg tak boleh nak buat apa2..kene peluk kena layan dia tgk youtube..huhuh...now nih ada masa aku layan zasss jap belog nih yang dah hampir berabookkk...fuh fuh.. kene buat club ke ea? ahahhaha



thanks lah kepada kengkawan yang melawat belog saya nih...
just review belog org2 pemes cam rina salleh, nadia bayu..owhhhh how i admire them..nak jadik cam mereka...tapi bagaimana?.. hahha.. to puan nadia bayu..kalau kamoo review belog saya nih jangan ketawa ye..mmg tak seberapa sebab saya nih buta it..hope sangat kalau kamoo dapat bagi pandangan yang bernas utk perbaiki belog saya nih...nak attract ramai org camne..ahahha
ada jugak layan2 belog yang len tapi tak dapat nak lama2 review...(belum ada anak dah kene jaga anak)..

huhu terpikir nak buat belog ttg diri tapi huhuu saya bukan nya ada banyak cerita pn nak diceritakan...bowrink life actually..ahahha so nak focus ttg jualan coklat n buat coklat nih...
so sape2 ada cadangan nak perbaiki blog nih boleh comment kat sini ye..thank u to all

-Nice girl become a greatest girl-

Thursday, January 13, 2011

kelas coklat 11.1.11

alhamdullillah....fiezahassan.blogspot telah berjaya mengadakan kelas coklat pada hari yang sangat cantik...11.1.11...ermmm..tak sangka jgak akhirnya saya telah membuat langkah pertama ..walaupun sedikit kekok tapi percubaan ni akan saya jadikan sebagai permulaan untuk menambah baikkan kelas akan datang...terima kasih kepada yang sudi menjadi peserta bagi kelas coklat fiezahassan..teima kasih kepada angah(norfadzliyana), nurain,faeizan,kak ita dan kak g yang memberikan kerjasama yang sangat memberangsangkan sehingga kelas ini berjaya disiapkan dalam tempoh yang ditetapkan ..terima kasih tidak terhingga gak kerana memmberikan saya semangat permlaan utk menjayakan kelas2 akan datang..."kalau ada sumur diladang,boleh kita menumpang mandi, kalau ada umur yang panjang , mehlah datang belajar lagi..."
fiezahassan blogspot juga ada membuat perancangan untuk membuka kedai menjual peralatan membuat coklat...tapi buat masa sekarang kelas akan dilakukan di rumah dan barang2 membuat coklat boleh didapati di sini juga...tak payah pegi jauh2...belajar n terus boleh beli barang2 tersebut..
untuk mengikuti kelas mmbuat coklat nih bolehlah melihat maklumat di side bar...
kelas akan diadakan pada setiap hari sabtu dan ahad..kalau nak belajar cepat hari boleh dirunding....bayaran yuran adalah rm180(bayar selepas kelas), tak perlu membawa barang2 lain hanya perlu membawa diri sahaja....makanan tengahari juga disediakan...

sekian terima kasih...gambar kelas akan diupload kemudian...eeheh

-Nice girl become a greatest girl-
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...